Udruga 3. zmaj

Projekti udruge

Neke od aktivnosti kojima smo se bavili...

Rikon

Sredinom listopada svake godine organiziramo konvenciju fantastike "Rikon" o kojoj možete saznati više na službenoj web stranici konvencije.

Mjesec fantastike

Mjesec fantastike je festival koji se ove godine održava po prvi put na 7 lokacija u gradu Rijeci, u razdoblju od 13. rujna do 12. listopada 2014. Organizirali smo ga u suradnji s brojnim riječkim udrugama i institucijama.

Fanzin "Eridan"

U srpnju 2005. godine udruga izdaje prvi broj fanzina Eridan, a do sada smo izdali 13 brojeva, a 2012. godine fanzin je nagrađen godišnjom nagradom Europskog društva za znanstvenu fantastiku (European Science Fiction Society). Možete ih pogledati i skinuti ovdje.

Artefakt

Od 2010. godine Udruga 3. zmaj dodjeljuje godišnju nagradu Artefakt za najbolja ostvarenja hrvatske žanrovske književnosti. Više na stranici Artefakt.

Malik Fest

Od 2011. do 2013. godine sudjelovali smo u organizaciji festivala mitova i legendi Istre i Kvarnera - MaLIK fest zajedno sa Udrugom NEOS.

Peek @ Moon

U svibnju 2009. smo započeli suradnju s Udrugom Calculus odnosno Muzejom starih računala na programu obilježavanja 40. obljetnice slijetanja na Mjesec NASA-inog programa Apollo. Program je trajao 2 mjeseca u sklopu kojega su održana brojna predavanja, projekcije, tribine, koncerti itd.

Izvršitelji nauma Gospodnjeg

Udruga "3. Zmaj" sudjeluje u promociji knjige "Izvršitelji nauma Gospodnjeg" jednog od članova udruge, Zorana Krušvara snimajući spot za pjesmu sa soundtracka knjige pod nazivom "Vrisak" koju izvodi zagrebačka grupa "Soundbringer". Slike glavnih likova u spotu možete pogledati u galeriji, dok su sve spotove možete pogledati ovdje.

VeRIga

Od siječnja 2008. održavala se šestomjesečna radionica izrade verižnjača u Regionalnom info centru, Kružna 8/III. Slike s jedne od radionica možete pogledati ovdje.

Prevođenje knjiga na Brailleovo pismo

Udruga je pokrenula suradnju s Hrvatskom udrugom prijatelja bijelog štapa "Homer" prilikom koje članovi udruge "3. zmaj" pomažu u prevođenju školske lektire na Braillovo pismo. Do sada je prevedeno dvadesetak naslova.

Projekcije

Počevši od studenog 2006. godine u suradnji s udrugama "Kulturni front", "SKAR", "Furija" i "Next" organizirali smo projekcije amaterskih znanstveno- fantastičnih filmova u prostoru ICEJ-a (vila Antonio) u Opatiji i u tzv. donjoj kantini Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

U prosincu 2009. obilježili smo 114 godina od prve filmske projekcije braće Lumiére.

Tolkien u školskoj lektiri

Nekoliko dana nakon osnivanja pokrenuli smo akciju prikupljanja potpisa za peticiju kako bi se "Gospodar prstenova" uvrstio u nastavni plan i školsku lektiru.

Invazija na Kvarner

Članovi udruge sudjeluju u promotivnim aktivnostima vezanim uz prikazivanje filmova "Gospodar prstenova" kao i posljednjeg nastavka sage Ratovi zvijezda: Osveta Sitha. Članovi udruge sudjeluju u realizaciji kratkog filma "Invazija na Kvarner" koji možete pogledati ovdje.

19. broj fanzina Eridan

Eridan 19

Prati nas

Vrijedni projekti

Rijeka EPK 2020

Prijatelji

Više...

Design Nela Dunato Art & Design

Udruga 3. zmaj
Tihovac 13, Rijeka
OIB: 13231862730
udruga@3zmaj.hr

© 2005 - 2012 Udruga 3. zmaj, sva prava pridržana